Fiskeriflåden Illustreret 2016 kan købes hos forhandlerne eller direkte herfra hjemmesiden.

Gratis : bliv abonnent på FFI - så får du 2015 udgaven gratis. info@fiskeriflaaden.dk  

 

 

 

 

  •   
  •  

 

  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •    

Andrea Klitbo bygger om i Hanstholm.

Andrea1.jpg
08-02-2010

Andrea Klitbo er netop nu i Hanstholm i gang med en 7 mio. kroner stor investering i blandt andet et væsentligt bedre brændstofforbrug, men også lasten bygges om og gøres større. Og hele projektet skaber interesse hos andre trawlere af samme størrelse og med samme fiskeri..     
En ny Cummins KTA 38 på 900 Hk er netop blevet installeret, og den er mindre end den gamle maskine, som var brændt af. Hvilket ikke er normalt ved maskinudskiftninger i fiskerflåden. Men trods mindre maskine, vil skipper Thomas Christiansen ikke bare få lavere brændstofforbrug, men også et betydeligt forøget pæletræk og dermed et forventer bedre fiskeri.
Den ny maskine trækker 19,5 tons, og det skyldes ikke mindst den nye specialfremstillede Hundested propel, som er 600 mm større end den gamle propel. En forøgelse af skruearealet på omkring 25 %.Desuden har Andrea Klitbo fået ny drejbar 2800 mm skruedyse, som vil forbedre manøvre evnen betydeligt.
Mogens Petersen, direktør Hanstholm Skibssmedie foran den nye skrue og 2800 mm dyse.

Det er en række af Hanstholm firmaer med Hanstholm Skibssmedie i spidsen, der står bag det 7 mio. kroner dyreprojekt, der udover ombyggeri ved skruen, også omfatter ny last, hvor der tidligere var industrifisk tanke. Det har giver 250 m3 mere plads i lasten. Øvrige firmaer i projektet er Hanstholm Smede og Maskinfabrik (lastarbejdet), Hanstholm Elektronik, og Hanstholm Flydedok. Når Andrea Klitbo sejler på fiskeri i begyndelsen af marts, forventes brændstofforbruget at være faldet med omkring 25% og det vil med dagens brændstofpriser betyde en besparelse på omkring 800.000 kroner. Hvilket i løbet af 5 år vil betyde at investeringen vil være tjent hjem. Skibet søger om støtte til projektet via "Brændstofpuljen"

Der skulle tages af skroget over dysen, for at få plads til den store drejbare dyse, som vil forbedre 
Andrea Klitbos styring væsentlig. Foto: Ole Iversen  

 

Fiskeri Flåden - www.fiskeriflaaden.dk

Ultimate Web