Fiskeriflåden Illustreret 2016 kan købes hos forhandlerne eller direkte herfra hjemmesiden.

Gratis : bliv abonnent på FFI - så får du 2015 udgaven gratis. info@fiskeriflaaden.dk  

 

 

 

 

  •   
  •  

 

  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •    

Brovægt lukker efter 35 år

03_HAPO_brovaegt_01.jpg
02-10-2012

Efter en tobis sæson der aldrig kom og en stadig nedgang i mængder af fisk over kajerne i Hanstholm gennem de senere år som har skullet vejes, har indehaver af Hanstholm Brovægt besluttet at stoppe og brovægten er nu sat til salg. 30 oktober er sidste dag, og dermed er en epoke slut, der gennem tre generationer har vejet og målt en stor del af det meste der blev landet på Hanstholm Havn: industrifisk, rejer, mel, kød og olie, snart historie. - Det er trist, men det er tydeligt hvilken vej det desværre går, og så er det bedre at stoppe i tide, siger Laila Oddershede der overtog faderens forretning i 2006 som 3. generation.

Tobis kunne have reddet brovægten.

Hvis der fortsat kom store mængder tobis ind om sommeren, kunne jeg godt overleve en sæson, og veje brisling, fiskeaffald, skærver og andet resten af året. Men nu hvor vi har haft en skidt tobis sæson og Hanstholm Fiskemelsfabrik er i gang med at bygge sin egen brovægt, hvilket jeg har forståelse for, må jeg erkende at det ikke længere er rentabelt.

Hanstholm Brovægt blev etableret som en de allerførste bygninger ved havnens indvielse i 1967 af Simon Odderhede. Sønnen Lindy overtog i 1982 og drev stedet i ”de gode tider” hvor der kunne komme op til 4000 tons over vægten på én dag. Omkring 2003 begyndte det at gå nedad med mængderne, da ”Polar” flyttede grønlandsrejerne til Ålborg. Bygningerne og vægten er nu sat til salg og der kan indrettes fine kontorer på stedet, slutter Laila Oddershede.

Fiskemelsfabrik bygger egen brovægt.

Hos Hanstholm Fiskemelsfabrik er man i gang med nyt byggeri og i den forbindelse anlægges der en helt ny brovægt. En vægt som også kan bruges af andre. Vi indfører et 24 timers kortsystem, så man kan få vejet på alle tider af døgnet, siger Peter Jensen, direktør på fabrikken.   

Billedtekst:
Laila Oddershede er tredje generation af vejere og målere i Oddershede familien på Hanstholm Havn og bliver nu også den sidste. Hun overtog forretningen efter faderen Lindy Odderhede (th) i 2006. Og Lindy overtog efter sin far Simon i 1982, som grundlagde veje og målefirmaet i 1967. Foto: Ole Iversen   

 

Fiskeri Flåden - www.fiskeriflaaden.dk

Ultimate Web