Fiskeriflåden Illustreret 2016 kan købes hos forhandlerne eller direkte herfra hjemmesiden.

Gratis : bliv abonnent på FFI - så får du 2015 udgaven gratis. info@fiskeriflaaden.dk  

 

 

 

 

  •   
  •  

 

  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •    

Stor Esbjerg trawler til Hanstholm

Belinda-1.jpg
07-02-2008

Med stigende udgifter til brændstof, handler det i industrifiskeriet mere og mere om hvor mange tons, kan du komme hjem med efter hver rejse. Rentabilitet er derfor baggrunden for at Hjalmar Kristensen skiller sig af med HM 320 Belinda, og i stedet indsætter den væsentlig større, tidligere Kirstine Thygesen, som han netop har købt, fra Thyborøn. Den tidligere Esbjerg trawler kan gå med 700 tons industri, og det er 250 tons mere end Hjalmar Kristensens nuværende fartøj kan bære.

Hermed skifter navnet Belinda til den nye trawler, og den gamle Belinda, som før igen hed Long Forties, skal så enten skrottes eller sælges.
-Jeg håber da at der kommer en køber op til trawleren, siger Hjalmar Kristensen, der med blødende hjerte skiller sig af med den trawler, som han har sejlet med i næsten al hans tid som fisker, og som han senere overtog. Det er alt for godt et skib, at skrotte. Det er netop blevet hovedsynet, og altid holdt i tip top stand, så jeg håber virkeligt at der dukker en køber op, siger Hjalmar Kristensen. Ellers bliver den skrottet, siger han ærgerlig.

Den nye Belinda, 41,45 meter lang, mod den tidligere som kun er 37,8 meter lang, og målt til 375 BT, mod den tidligere Belindas 285 BT.
Nu forestår en første gangs overhaling af den nye Belinda. Skibet har fisket helt indtil udgangen af december, hvor det blev købt af Thyborøn rederi, for skibets kvotes skyld.
- Jeg overtog trawleren uden kvote, siger Hjalmar Kristensen. Og det er et godt skib jeg har købt, med et stort styrehus. Beboelsen nedenudner er det original, fra før det store styrehus kom på, så her skal der engang gøres mere. Overhalingen nu kommer til at bestå af ombygning af agter enden, styrehusets omorganiseres, og der sættes en stribe nye instrumenter ind. Ligesom en grundig rengøring skal foretages.

Det handler om først og fremmest at være klar den 1. april, når tobis sæsonen går i gang. Så kommer en større og grundlæggende renovering senere, slutter Hjalmar Kristensen. Han har købt Kirstine Thygesen for 3,5 millioner, og skulle man stå og mangle en tip top industritrawler, så kan den tidligere Belinda, købes for 2 mio. kroner.

Fiskeri Flåden - www.fiskeriflaaden.dk

Ultimate Web