Fiskeriflåden Illustreret 2016 kan købes hos forhandlerne eller direkte herfra hjemmesiden.

Gratis : bliv abonnent på FFI - så får du 2015 udgaven gratis. info@fiskeriflaaden.dk  

 

 

 

 

  •   
  •  

 

  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •    

8. marts Trompetfisk til Hanstholm

10 HAPO tromperfisk01.jpg
08-03-2010

Trompetfisk til Hanstholm
 

Den skotske trawler FR 487 Sunbeam var forleden i Hanstholm med 900 tons Trompetfisk, eller Havgalt som de rettelig hedder.
Hanstholm Fiskemelsfabrik A/S modtager flere og flere laster af den røde fisk, og indtil for et par år siden, næsten ukendte fisk for danske fiskere.
Sunbeam last var dens 3. af trompetfisk og skipper James Duthie fortæller til Fiskeriflaaden.dk at fiskeriet er foregået syd for Irland, 75 timer sejltid fra Hanstholm. Han fortæller videre at trompetfisken ikke er en populær fisk. Den er besværlig at håndtere. ”Velcro-fish” kalder han den. Fordi den skællede og piggede fisk, der ikke bliver større end en stor barnehånd, ”propper” let til, og står lodret i tankene. Af samme grund kan tankenes volume ikke ordentlig udnyttes. Men den er en god mulighed imellem tobis og makrel, siger den skotske skipper.
Vi får 1,05 krone pr. kilo, og det er OK, fordi det har været godt vejr på fiskepladsen og brændstofprisen er acceptabelt. Trompetfisken er endnu ukvoteret og derfor er der frit fiskeri på arten. Det har James Duthie og besætningen tænkt at udnytte et stykke ind i tobissæonen, fortæller han. Dermed kan vi vente med at fiske tobisen til den koster mest.
Det tog i øvrigt kun 1 dag med fire slæb at fylde tankene på Sunbeam. Der er tilsyneladende rigtigt store mængder af trompetfisk, slutter skipperen på Sunbeam, før han tager af sted på næste rejse syd for Irland.


De små røde og ru Trompetfisk eller Havgalt strømmer nu til danske fiskemelsfabrikker.
Hanstholm Fiskemelsfabrik A/S har nu modtaget 4000 tons.


Sunbeam har 75 timer fra en dags fiskeri sydfor Irland, til sugekranen i Hanstholm.

Fiskeri Flåden - www.fiskeriflaaden.dk

Ultimate Web