Fiskeriflåden Illustreret 2016 kan købes hos forhandlerne eller direkte herfra hjemmesiden.

Gratis : bliv abonnent på FFI - så får du 2015 udgaven gratis. info@fiskeriflaaden.dk  

 

 

 

 

  •   
  •  

 

  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •    

Ung fisker ikke bange for at satse

Ungfisker1.jpg
23-08-2007

Rene Olsen er fra Thorup Strand, og har gennem flere år fisket fra den åbne strand. Men nu er tiderne ændret og den kun 25 årige satser på Hanstholm, som nyt hjemsted for sine to moderne fiskefartøjer. Den seneste kom til i sidste uge, og den nyombyggede Inger Kristine, skal satse på snurrevodsfiskeri efter rødspætter.

200 tons rødspætter
Rene Olsen har, ligesom andre fiskere, igennem de seneste par år købt fiskefartøjer op i den store stil, og har således ikke færre end seks andre skibe liggende ved kajerne i Hanstholm. Og med købet af disse fulgte der en del rødspætter med. Disse rettigheder, slår han nu sammen, og har nu lov til at fiske 200 tons rødspætter årligt. Og det er en passende mængde for en kutter som Inger Kristine, siger den unge fisker. Og med det gode fiskeri, som der har været af rødspætter i snurrevod, især sidste år, er ryster Rene Olsen ikke på hænderne. - Alt er jo en chance man tager, siger han. Han har i øvrigt fået en af de meget erfarne snurrevodsfiskere som skipper på Inger Kristine. Så nu glæder vi os til at komme i gang, siger han.

Fisket siden han var 16
Rene Olsen har fisket siden han var 16 år, og ejer således i dag otte fiskefartøjer. Jeg har dog lavet en puljeordning, så det udelukkende er to fartøjer som jeg har i gang. Han fisker selv torsk med trawleren August som blev købt til Hanstholm sidste år fra Hvide Sande.

Skånsomt fiskeri og gode priser
Den nye snurrevodskutter er indkøbt fra Rødvig. Nu er skibet fuldstændig ombygget til snurrevodsfiskeri, som igen er blevet interessant, efter at fiskeriet nærmest var dødsdømt, med ophugningen af de mange blå kuttere især i Lemvig, Thyborøn og Esbjerg. Men nu har den gamle fiskemetode fået en ny renæssance. Snurrevodsfiskeriet som er opfundet af en dansker, anses for at være et mere skånsomt fiskeri, og meget mere brændstofbesparende fiskeri end for eksempel trawlfiskeri. Princippet i snurrevodsfiskeri, er man i modsætning til trawl, hvor grejet slæbes gennem vandet, nærmest ligger stille ved en bøje, hvorfra man trækker voddet, som er sejlet ud forinden, forbundet i tykt tov. Det tykke tov ruller henover bunden og jager fisken ind i voddet. Og selve fiskeriet varer ikke længe og giver dermed en meget flot kvalitet, og gode priser. Fiskeriet sker mest forholdsvis tæt på land i Nordsøen og Skagerak, de to fiskefarvande på hver side af Hanstholm Havn, og Inger Kristine skal kun fiske dagfiskeri. Den første last af rødspætter forventer Rene Olsen kan komme på auktionen her i denne uge.

Fiskeri Flåden - www.fiskeriflaaden.dk

Ultimate Web